zondag 17 november 2013

Wat een rot week!

Door de aanhoudende pijn in mijn kaak en oor eet ik inmiddels 4 ibuprofen 400 en 4 paracetamol 500 per dag. Om 22:30 uur neem ik ze in voor ik naar bed ga en om 03:00 word ik gewoon weer wakker van de pijn. Ik kan wel janken.

Woensdag de tandarts maar weer gebeld. Ik kan daar ’s middags terecht. Geen pijnstillers tot die tijd. Nou als ik daar ben is er niet veel nodig om de tranen op te roepen. Ik ken de tandarts al jaren en hij mij dus ook. Als hij mij aankijkt weet hij gelijk dat het goed fout zit. Wéér foto’s maken, testjes doen en piekeren. Hij heeft geen idee wat er aan de hand is en kan dus ook niets doen. Hij wil dat een collega in Spijkenisse er naar kijkt en gaat gelijk bellen voor een afspraak. Daar kan ik vrijdags terecht. Donderdag sleep ik me door mijn werkdag heen.

Vrijdagochtend ga ik eerst naar de huisarts ivm mijn oorpijn. De binnenkant van mijn oor is opgezet, maar er zit geen ontsteking zegt ze. Mijn sinussen zitten vol, daar mag ik neusdruppels voor nemen. De tandarts moet uitkomst bieden. Daar heb ik om 12:00 uur een afspraak. Wederom zonder pijnstillers. Ik ga er op tijd heen, wiebelig in de benen. Aanmelden, formuliertje invullen en dan maar wachten. Dan wordt het me toch echt te veel. Dikke tranen, ik kan gewoon echt niet meer. De pijn, vermoeidheid en de angst voor de nieuwe tandarts. Gelukkig is de huilbui weg als ik binnen mag komen. Ook deze tandarts ziet niet geen ontstekingen maar wel een blootliggende tandhals. Deze tand is helemaal niet gevuld. Raar dat die nu juist iets heeft. Met een blaastestje wordt vastgesteld dat er echt iets mis is. Een coating aanbrengen blijkt de oplossing te zijn, want hetzelfde testje waarbij ik daarvoor nog tegen ’t plafond ging van de pijn doet nu geen zeer. Redelijk opgelucht naar huis.

Zaterdag hebben we een whiskyproeverij. Gezellig, ik heb er zin in. Soort mini reünies zijn dat altijd. Ik heb gewoon 9 uur geslapen op 1 ibuprofen!! Wat een luxe. Ik ben positief gestemd. Helaas verdwijnt dat in de loop van de dag en heb ik voor ik naar bed ga alweer 4 nieuwe ibruus op. Zelfs de whisky brengt geen verlichting. Kan iemand alsjeblieft mijn gebit verwijderen? Ik denk nu ook dat ik weet wat er is gebeurd. Na mijn behandeling op 30 september, waarbij ik 3 verdovingen heb gehad, moest ik ook naar de mondhygiëniste. Van die behandeling heb ik niets gevoeld. Maar ik begin nu het idee te krijgen dat zij met dat enge haakje per ongeluk iets heeft geraakt wat ze niet had moeten raken.

Zondag hang ik de hele dag op de bank met pijn in mijn mond. Weer niet lopen dus. Ik baal als een stekker. Hoe moet dat nou met die Bruggen? Ik ga wel starten, loop ik hem uit dan is dat mooi en zo niet…….volgend jaar komt er vast weer een. Dat zeg ik nu heel stoer, maar ik vind het vreselijk en word er heel verdrietig van.

zondag 10 november 2013

Wat zijn ze mooi en wat zitten ze lekker.

De week begint met een hele dag cursus bij Hartelijk Gefaciliteerd in Nijkerk. Dat is met het OV een soort reis om de wereld voor mij, dus ga ik met de auto. Het is belachelijk slecht weer en ondanks dat ik ruim op tijd ben vertrokken kom ik toch 5 minuten later binnen. Dat komt ook omdat ik, net als ik uit de auto wil stappen, word gebeld. Runnersworld Spijkenisse. Die aardige meneer van zaterdag heeft gewoon mijn schoenen gevonden!!! Helemaal top. Ik kan echter van het weekend pas langskomen. Hij houdt ze voor mij vast. Fijn begin van de week dit!

Ik blijf lichamelijk een beetje gammel en stort elke avond op de bank in slaap. Woensdag werk ik wel thuis, maar kom ik niet aan lopen toe. Niet goed, ik zou even tijd voor mezelf vrij moeten maken. Maar ja, dat doe ik dan weer niet.

Vrijdagochtend sta ik op tijd op en schiet mijn loopkleren aan. Extra laagje want de thermometer geeft 5 graden aan. De zon breekt al een beetje door de ochtendmist en het is adembenemend mooi buiten. Van de week heb ik verhaal gehoord van een collega die ook hardloopt en zondagochtend in het bos was gaan lopen. Ze werd door een rare man op de fiets gevolgd en is uiteindelijk het bos weer uitgelopen om meer onder de mensen te zijn. Daardoor overweeg ik om een andere route te kiezen dan normaal. Het is vroeg en stil dus ….. Uiteindelijk ga ik toch mijn vertrouwde rondje, zonder verkeerslichten, en ik kom gewoon helemaal NIEMAND tegen. Pas als ik bijna thuis ben zie ik een paar bouwvakkers die aan het werk zijn. Er staat weer 5km op de teller. Lekker ging het niet, maar ik heb weer wat heuveltraining gedaan en ik ben in elk geval geweest.


Inmiddels heeft Roel gezegd dat ik de nieuwe Nimbussen van hem vast voor mijn verjaardag krijg! Ik ben pas over een maand jarig, maar ach….. Dus gaan we zaterdag naar Runnersworld Spijkenisse. Als ze uit de doos komen ben ik alweer verliefd. Bij het afrekenen blijken ze 5 Euro duurder dan op het kaartje in de winkel staat, dat komt omdat de eigenaar nog geen tijd heeft gehad het kaartje te vervangen zegt hij. En de korting die ik bij een vorige aankoop had opgebouwd is ook niet terug te vinden. Dat komt dan weer omdat de vorige eigenaar laks was zegt de nieuwe eigenaar. Ik ben ietwat overdonderd. Roel rekent af en we gaan weg om de andere boodschappen te doen. Toch zit het mij niet lekker, heb het gevoel 2x gedupeerd te zijn zonder dat ik er iets aan kan doen. Vooral de manier waarop het is gegaan staat mij tegen. Ik krijg het gevoel dat ik blij mag zijn dat ik daar wat mag kopen. Tuurlijk is 5 Euro geen groot bedrag, maar zeg dan van te voren even dat ze duurder zijn dan staat vermeld. Ik bel naar de winkel om aan te geven dat het voorval mij niet lekker zit. Heel nors krijg ik de vraag: “Dus je wilt gewoon die 5 Euro hebben?” Ik begin alweer een beetje te koken, maar blijf netjes.” Ja, het klinkt misschien lullig, maar ik vind dat u van uw probleem het mijne heeft gemaakt en dat vind ik niet fair.”
Lijkt mij dat ik het recht heb om dat te zeggen. Wat hij er mee doet is aan hem. In eerste instantie ging het mij niet eens om die 5 Euro, maar zijn reactie maakt mij boos. Nou, dan kan ik mijn geld wel komen halen. Ik er weer naar toe. Er was een klant dus ik wacht netjes. Loopt de man naar de balie, gooit die 5 Euro neer, ik krijg nog even een sneer dat de adviesprijs wel 10 Euro hoger ligt. Als ik vraag of hij mij niet begrijpt krijg ik een handgebaar van “rot nou maar op”. Prima, dan zaktie d’r ook maar in. Ik hoop dat hij failliet gaat. Zo jammer, ik kwam er heel graag. Altijd goed geholpen en dan deze ervaring. Hij mag mij best een zeikerd vinden, maar laat dat dan niet zo merken. Deze schoenen had ik ook op internet gevonden voor 10 Euro minder dan zijn winkelprijs, maar ik wilde ze liever daar halen. Gunfactor noemen we dat, die is nu ver onder min gedaald. Voor mij was het koopplezier wel even verziekt. Maar ik ben niet minder blij met mijn schoenen hoor. Volgens mij ben ik met de Bruggenloop wel zichtbaar.

Zondagochtend word ik wakker van de regen die tegen het raam klettert en de wind die om het huis giert. Hmmmm, zal die funrun van de Bruggenloop wel doorgaan? Als ik ben omgekleed is het weer omgeslagen. Bladstil en droog. Okee, dan gaan we er gewoon voor. Ik heb afgesproken dat we Elise ophalen dus dat doen we dan ook. Roel zet ons af bij de Kuip en gaat door naar zijn moeder. Als de trainers met de warming up willen beginnen zorgt een mega bui er voor dat iedereen onder het loopviaduct gaat schuilen. Het is ineens erg koud en ik ben blij dat ik vanochtend nog even snel een extra laagje aan heb getrokken. Nu kan ik mijn broek met sterren ook bijna tot onder mijn oksels optrekken, dus eigenlijk heb ik 3 laagjes aan. Na de warming up duurt het nog even eer we eindelijk van start gaan. De groep is groot en in 3 ‘snelheden’ verdeeld. Elise en ik nemen de langzaamste groep. Ik loop nou eenmaal niet snel en zoals wij steeds tegen elkaar zeggen het is FUNrun. Ik vind het best zwaar en heb mijn oortjes niet in. Geen idee hoe snel we gaan. Volgens Elise lopen we de eerste kilometer al veel te hard. Dat vermoede had ik al. Ik heb gepuft maar heb het echt Spaans benauwd. Via de Koninginnenbrug, die niet in het officiële parcours zit, rennen we het Noordereiland bijna rond om via de Willemsbrug (fotomomentje) het eiland weer te verlaten. De zon begint te schijnen, maar steeds als Elise haar regenjack uittrekt gaat het weer regenen. Aanhouden dus. De Nieuwe Leuvebrug en de Erasmusbrug zitten wel in het parcours. Ook op de Erasmus stop ik even voor een foto. Als laatste het Varkenoordse viaduct, die zit als eerste in het parcours. AUW! Wat een kuitenbijter. Inmiddels lopen we al een tijdje helemaal achteraan samen met nog een andere dame. We blijven een beetje bij elkaar. Aan conditie niet echt gebrek, want we kletsen gezellig terwijl we braaf door lopen. Uiteindelijk komen we ook met z’n drietjes weer bij de Kuip aan. Voltooid in 1:16. Ik vind het prima. Nog 45 minuten over voor de laatste 5km. Moet wel heel gek gaan wil ik dat niet halen.
We brengen Elise weer thuis en onderweg begint het heel hard te regenen. Net op tijd binnen dus. Mijn beloning is een warme douche terwijl Roel even boodschappen gaat doen. Hij heeft allemaal lekkers meegnomen voor de lunch. Ik heb 1100 calorieën verbrand, dus ik mag wel wat hebben vind ik.
Het was een geslaagde training! Mijn Bruggenloopoutfit is glansrijk door de test gekomen. Nu nog wat aan mijn snelheid doen. Nog 4 weken.



dinsdag 5 november 2013

Weer een paar kilometer verder

Maandag begint heel goed, met een cadeautje op mijn bureau. Altijd leuk! Collega Gitta is heel goed in het uitzoeken van leuke cadeautjes voor mij en die krijg ik dan zomaar. Lief hè? De klok is een uur terug gezet en we verlaten het huis in prachtige ochtendluchten. Wat jammer dat ik nu niet kan rennen. Hoewel ik waarschijnlijk steeds zou stoppen om foto´s te maken. 


Dinsdagavond zien we bij thuiskomst wat kabels uit een gat naast onze tuin steken. We grappen naar elkaar dat we waarschijnlijk geen televisie hebben.

Woensdag is weer een thuiswerkdag en ik heb best wat klusjes op mijn lijstje staan. Wat blijkt? Bij graafwerkzaamheden is de KPN kabel geraakt en de hele straat zit zonder telefoon en internet. Best lastig werken. Dan eerst maar even boodschappen doen.
Ik ga ook even Roel zijn lenzen ophalen. Waarom staat het personeel voor de winkel? Ze hebben geen van allen een sleutel!!! Lekker handig.
De gravers zeggen dat storing bij KPN is gemeld en dat er iemand komt kijken. Dat was om 8:30 uur. Om 16:30(!!!!) uur is er inderdaad iemand. Inmiddels heb ik van mijn telefoon maar een wifispot gemaakt en toch nog kunnen werken. Niet meer gelopen dus, want het internetten ging allemaal een stuk langzamer dan ik had gewild. Maar internet en huistelefoon werken weer.
Op donderdag kan ik gelukkig genieten van het internet op kantoor en even door buffelen. Nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen.

Vrijdagochtend wil ik echt weer gaan rennen. In Utrecht heb ik van Roel een nieuwe hardloopbroek gekregen voor de Bruggenloop. Ik wil hem wel graag voor de Bruggenloop testen. Vandaag is het eindelijk fris genoeg om in een lange broek te rennen. Als ik er helemaal klaar voor ben gaat het regenen. Ik overweeg HEEL even om niet te gaan, geef mezelf daarna een schop onder mijn kont en ga lekker naar buiten. Het valt best mee met de regen. Mijn Endomondo mevrouw vertelt mij ineens weer wanneer ik een kilometer heb gehad. Heel fijn. Ik wissel mijn rennen af met wandelen, heuveltraining en steigerung. Vooral dat laatste geeft mij extra energie. Er gaat wel van alles verkeerd. T-shirt kruipt op, belt gaat steeds omhoog. Dat is vreemd, normaal blijft hij netjes onder mijn rol zitten. En geloof mij, die rol is echt niet weg!  Na 5km (beter dan die 2 van vorige week) ben ik weer thuis en zie ik dat ik bijna al mijn kilometers tussen de 6:30 en 6:50 heb gelopen. Behalve de 2e, daar heb ik veel in gewandeld omdat ik ff geen lucht kreeg en dacht dat ik moest spugen. Ik ben wel tevreden uiteindelijk heb ik er 36 minuten over gedaan en dat is voor mij een normale tijd. En dat ondanks de kleine irritaties. Nog 5 weken……….
 
Zaterdag was uiteraard geen loopdag, ik loop nooit 2 dagen achter elkaar. Nog steeds geen zeer been, dus dat gaat goed. Ik ga wel even naar het dorp. Er is net een nieuw filiaal van Daka geopend. Misschien loop ik tegen iets leuks aan, voor weinig. Behalve regenjacks van € 80,00 (en dat geef ik er niet aan uit) kan ik niets vinden. Tot ik nog een ommetje langs Runnersworld maak.  Wat staat daar in de etalage???? De Nimbus 15 Lightshow in zwart/roze!! Gekkenhuis, in het echt zijn ze 10x mooier dan op het net. ZUCHT. Ik heb ze niet echt nodig, maar ik ben nu echt smoorverliefd <3 en MOET gewoon naar binnen. Even aanraken, misschien wel passen. Oh, wat zijn ze mooi, ik zie mijn maat niet. Toch maar even vragen of ze achter staan. Nee hoor, ook niet. Ik heb voor mezelf al vrede gesloten met de gedachte dat ik ze gewoon niet mag hebben. De verkoper biedt aan om bij andere filialen na te vragen of ze ze daar wel hebben. Ik laat mijn naam en telefoonnummer achter, maar verwacht niets.
Eigenlijk wil ik zondagmiddag rennen om te wennen aan ’s middags lopen. De Bruggenloop start ook pas om 15:30 uur. Nou tegen die tijd heb ik spijt dat ik die € 80,00 niet heb willen uitgeven aan een jack. Aan de andere kant, het gaat zo bizar te keer met wind, regen en hagel…..daar had geen jasje tegen geholpen. Ik stort op de bank in slaap. Dat zal ook met de slechte nachten te maken hebben die ik de laatste tijd maak. Morgen wacht mij een lange dag, dus ik neem gewoon de rust als dat kan.