donderdag 29 mei 2014

Loopmaatjes Estafette

Jawel, vandaag moest team Plofkippen aantreden in de Loop van de Leidsche Rijn, voor de Loopmaatjes estafette In eerste instantie zou ik met Elise een team vormen. Helaas kon zij toch niet, maar Nicolette nam graag haar plaats in.

Vorig jaar liep ik samen met Aart en Jacqueline, alle drie 5km. Dit jaar kon je alleen duo's vormen en moest wij beiden 7,5km lopen. Als we 15 per persoon kunnen lopen (Bruggenloop) moet dit ook kunnen. Dat dachten wij bij de inschrijving.
Vorig jaar was het bloedmooi weer en moest de zonnebrand mee. Dit jaar was het nat en koud.
Vorig jaar liep ik als laatste van ons clubje. Dit jaar was ik de eerste loper.
Vorig jaar werden de 2e 3n 3e loper met de bus naar het wisselpunt gebracht. Dit jaar moest de 2e loper zelf naar het wisselpunt lopen.
Roel is met Nicolette mee gegaan naar het wisselpunt, hij kon zo over de tassen waken en wij hoefden nergens mee te sjouwen.

Om 6 uur was ik al klaar wakker. Zenuwen? Niet echt, wel veel zin om te gaan rennen. Rond 10:30 uur waren we in Vleuten en even later arriveerde Nicolette. Met z'n drietjes (Roel was mee als tassendrager en fotograaf) liepen we naar het terrein. Het leek nu dichterbij dan vorig jaar. Er waren al een paar Loopmaatjes aanwezig. Eindelijk @Meisje_Sanne irl ontmoet. Natuurlijk was Mr. Loopmaatjes himself, Marteijn, er al en een paar vriendelijke dames die de uitgifte van startnummer en T-shirts verzorgden. Voor Nicolette was het fenomeen hesjeswissel nieuw. Dat hebben we even geoefend.

Hesje bij de 1En HOPPA de ander heeft hem aan!
Om 13:00 uur mocht ik van start. Alle estafette lopers werden direct achter de profs gezet! Ik sta nooit vooraan, dan word ik ingehaald en daar kan ik niet goed tegen. KNAL! Het startschot en weg waren we. Links en rechts vlogen de lopers mij om de oren, mijn muziek stopte er mee en ineens zag ik een pacer gaan met een ballon waar 4:30 op stond. HUH???? 4,5 minuten per km? Dat wordt mijn dood. Ik had ingezet op 7 minuten per km en dus zo rond de 55 minuten over mijn 7,5km te doen. Mijn eerste km heb ik dus in 6 minuten gedaan! Kilometer 2 ging veel langzamer, bij kilometer 3 zat ik op 21 minuten en een paar seconden. Niet echt slecht dus. Dat gaf ondanks de pijn weer hoop. Bij de 4, 5 en 6 km zakt mijn tempo aardig in en haalt de ene pacer, inclusief de mensen die die tijd lopen, na de andere mij in. De moed zakt mij in de loopschoenen. Arme Nicolette, die heeft alle hesje van de estafette al voorbij zien komen en staat daar nog helemaal alleen. Ik MAG niet opgeven. Even na de 4km zie ik tot mijn verbazing collega Anneke met haar gezin langs de kant staan! Ik vraag nog of ik in het kinderzitje mag, maar ze lacht alleen maar. Even later komen ze gezellig naast mij fietsen, of ik achterop wil. Nee, al zou ik niet meer op mijn benen kunnen staan......ik loop door of ik val om.
Vlakbij het 6km punt staat een gezin met 3 jonge kinderen. Een van die kleine boeven roept: gassen met die billen!! Ik roep terug dat die billen veel te dik zijn en dat het daarom zwaar is. De kinderen liggen in een deuk. Om mij een hart onder de riem te steken zegt de vader nog dat hij wel dikkere billen voorbij heeft zien komen. Bedankt voor het compliment, maar ze lopen wel harder dan ik dus. Gelukkig komt er een drinkpost, ik voel namelijk kippenvel opkomen en meestal betekent dat vocht te kort. Raar, ik drink de hele week al veel water en het is ook niet bloedheet. Misschien komt het omdat ik ook probeer gewicht te verliezen en dus minder eet. Het bekertje water doet goed en ik ga "vrolijk" verder. Onder het lopen schreeuw ik tegen mijzelf. Het is geen vriendelijk praatje, maar ik loop toch moederziel alleen. Achter mij lopen nog wat mensen, maar ik zie ook de veegwagen. No way dat hij mij gaat inhalen. Ik moet en zal Nicolette op tijd bereiken. Op mijn Garmin zie ik dat ik nog 400 meter moet tot het wisselpunt. Ineens zie ik iets roze heel enthousiast staan zwaaien. HOERA!! Het is Nicolette. Ik wurm mij uit het hesje en geef het aan haar. Verderop staat Roel om het wisselen te filmen. Dat wist ik niet, maar het filmpje is wel grappig geworden. Ik heb er uiteindelijk 53 minuten en 50 seconden over gedaan. Netjes dus, al voelt het niet zo. De eerste loper mag ook met de tweede meelopen en zo 15km doen. NOUOUOUOUOUOUOU, die sla ik ff over. Samen met Roel slenter ik terug naar het terrein. Lekker de lunch ophalen en dan op Nicolette wachten. Die loopt ook prima en komt na 56 minuten 19 seconden binnen. Als ik haar aan zie komen klim ik over het hek, dat probeer ik. De kramp schiet in mijn linker kuit!. Ik hop naar haar toe zodat we samen over de finish kunnen. Als laatste estafetteteam, maar dat boeit mij echt niet. WE HEBBEN HET GEHAALD!!!! Ik ben super trots op ons. Net te laat voor de groepsfoto. Jammer volgende keer beter.
Samen het laatste stukje
We hebben een medaille!
Het was een super leuke dag. Ik heb maar een minpuntje. De T-shirts waren weer in herenmaten geleverd terwijl ik damesmaten heb besteld. Blijkbaar was er geen damesshirt gemaakt. Ik vind dat vreemd. Nu heb ik een grote damesmaat besteld en loop ik in een soort minijurk omdat dames- en herenmaten nu eenmaal verschillend zijn. Jammer, want het is een mooi shirt wat nu in de kast komt en hooguit als pyjama zal dienen.

Geweldig georganiseerd verder, jammer dat het weer niet meewerkte. Maar dat weerhield het publiek langs de kant niet om te blijven staan klappen en juichen. Fijn ook dat er altijd weer zoveel vrijwilligers zijn. Nicolette heeft al besloten dat we volgend jaar weer gaan. Kan ik ons al inschrijven? :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je hier een reactie achter wilt laten